KVKK Açık Rıza Metni

KVKK Açık Rıza Metni

Son değişiklik tarihi : 01.04.2022

Kişisel verileriniz, aşağıda bilgileri verilen “Lytera” tarafından lytera.io ile ilgili olarak veri sorumlusu sıfatıyla elde edilmekte ve işlenmektedir.
  • Unvan : Lytera Teknoloji A.Ş.
  • Kuruluş : 21.04.2022
  • MERSİS : 0609117449300001
  • Vergi : Erenköy Vergi Dairesi – 6091174493
  • Ticaret Sicil : İstanbul TSM – 376428-5
  • Adres : SUADİYE MAH. BAĞDAT CAD. A BLOK NO: 399B KADIKÖY/İST
  • E-Mail : [email protected]
Lytera; sunduğu hizmetlerin kalitesini artırmak ve hizmet sürekliliğini sağlamak amacıyla altyapı, analiz, dokümantasyon, sesli ve görüntülü iletişim gibi konularda yurt içi ve dışında faaliyet gösteren üçüncü kişi ve firmalardan hizmet almaktadır.
Kişisel verilerin korunması mevzuatı kapsamında herhangi bir kişisel verinin yurt dışında bulunan sunucular üzerinde tutulması dahi yurt dışına aktarım olarak kabul edilmekte ve ilgili kişisel veri sahibinin açık rızasının alınmasını gerekli kılmaktadır.
Kullanıcıların Lytera’dan beklediği hizmetin tam ve gereği gibi sağlanabilmesi, geliştirilmesi, Lytera ile Kullanıcılar arasında iletişim kurulması amaçlarıyla kişisel veriler, zorunlu olarak yurt dışına aktarılmaktadır. Ancak bu aktarım; Lytera’nın iş ortaklarına doğrudan veri aktarılması şeklinde gerçekleşmemektedir. Kullanıcıların kişisel verilerinin üçüncü kişi ve firmaların sağlamış olduğu depolama ve altyapı hizmetleri ile ilgili olarak elektronik ortamda güvenilir bir şekilde barındırılması suretiyle gerçekleşmektedir.
Lytera’dan beklenen hizmetin tam ve gereği gibi sağlanabilmesi için kullanıcıların bazı kişisel verilerinin Lytera ile paylaşılması gerekecektir. Zira; Lytera’nın sunduğu hizmetlerin bir kısmı kullanıcıların e-mail adreslerine bülten, rapor ve doküman gönderilmesi şeklinde gerçekleşmektedir. Bu sebeple kullanıcıların aşağıdaki kişisel verilerinin elde edilmesi ve işlenmesi söz konusu olabilecektir.
  • Ad-soyad (Lytera ile paylaşılması zorunlu değildir),
  • E-posta adresi (Lytera ile paylaşılması zorunludur),
  • Profil fotoğrafı (Lytera ile paylaşılması zorunlu değildir),
  • Kripto varlık cüzdan adresi (Lytera ile paylaşılması zorunlu değildir).
Lytera tarafından sunulan hizmetlerden bazıları yalnızca ücretli üyelik tiplerine özgülenebilir. Böyle bir durumda kullanıcılar lytera.io vasıtasıyla çevrimiçi ödeme platformlarına yönlendirilebilir.
Lytera; üçüncü parti çevrimiçi ödeme platformları aracılığıyla tahsil ettiği ödemeler ile ilgili olarak kullanıcıların herhangi bir verisini elde etmemekte ve işlememektedir.
Lytera; ayrıca sunduğu hizmetleri geliştirebilmek, yaşanabilecek problemleri analiz ederek tekrarlanmasının önüne geçmek, daha seri ve güvenilir bir deneyim yaşanmasına olanak sağlamak gibi amaçlarla kullanıcıların IP adresini de içeren trafik verilerini de otomatik olarak toplamaktadır.
İşbu metinde belirtilen kişisel verilerin yurt dışına aktarılması (sunucuları yurt dışında bulunan firmalar vasıtasıyla işlenmesi nedeniyle) için Lytera, kullanıcıların açık rızasına ihtiyaç duyar. Rıza gösterilmediği takdirde Lytera, Kullanıcı’nın hiçbir kişisel verisini elde etmeyecek ve varsa şu ana kadar elde ettiği kişisel verileri silecektir.
Ancak; Lytera hizmet göstermek ve sözleşme ile üstlendiği yükümlülükleri yerine getirmek için bu kişisel verilere mutlaka ihtiyaç duyacağı için açık rızanın verilmemesi halinde Lytera tarafından bir hizmet sunulamayacaktır.
Kullanıcılar;
  • Bu metni onaylayarak açıklandığı şekilde kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasına açıkça rıza göstermiş olur.
  • Metni onaylayarak gösterdiği rızayı dilediği zaman [email protected] adresine göndereceği bir e-mail ile geri alabilir. Böyle bir durumda ilgili Kullanıcı’nın;
    * Başkaca bir kişisel verisi elde edilmeyecek,
    * Mevcut kişisel verileri yeni bir işleme tabi tutulmayacak,
    * Ayrıca talep etmesi halinde kişisel verileri silinecek veya anonim hale getirilecektir.
Lytera, kişisel verilerin işlenmesi ve korunması ile ilgili olarak gerçekleşecek herhangi bir değişikliğin varlığı halinde lytera.io/kvkk-acik-riza-beyani adresinde yer alan açık rıza beyanını güncelleyecek ve ilgili kişilere e-mail yoluyla bu güncellemeyi bildirecektir.

Hoşgeldin

Hesaba giriş yap

Yeni Hesap Aç

Kayıt için formu doldur

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.